dinsdag 23 oktober 2012

Mooie leren schoenen voor het najaar


Hey lieve volgers! Ik heb een leuk artikel voor jullie. Het gaat over leren schoenen. Ik kreeg een mailtje voor dit artikel, dus ik heb het niet zelf geschreven. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Ben jij ook zo’n schoenenfreak? Het lijkt erop dat we de komende dagen geen open schoenen meer kunnen dragen. Daar wordt het nu echt te koud en te nat voor. De winkels liggen gelukkig weer vol met mooie schoenen. Voor deze tijd van het jaar zijn vooral leren schoenen geschikt. Als je ze goed onderhoudt (poetsen!) blijven ze lang mooi en kunnen ze tegen een regenbui. Suède is daar minder goed tegen bestand, maar ook suède schoenen kunnen wel tegen een licht buitje, als je ze maar goed insprayt. Voor elke leren schoen geldt wel dat je ze na het dragen een dag moet laten staan om te ademen en droog te worden. Nooit bij de centrale verwarming zetten, want dan kunnen ze barsten!
Leer is een natuurproduct en vormt zich daarom helemaal naar je voeten. Als je de schoenen een paar weken hebt gedragen dan voelen ze aan als een handschoen om je voeten. Dat heb je bij sneakers van kunststof natuurlijk niet. Die ademen ook niet zoals leer, vandaar dat je aan het einde van de dag vaak natte voeten hebt. Mooi leer hoeft helemaal niet duur te zijn. Als een schoenmaker bij een goede groothandel in leder zijn materiaal inkoopt is hij nog geen tientje per paar schoenen kwijt. Ja, dan moet hij ze natuurlijk nog maken en dat kost ook nog wat.
Volgens de laatste modetrends mogen leren schoenen best een kleurtje hebben. Dat is sowieso het beeld voor dit najaar: we gaan met kleur de grauwheid van de winter te lijf! Behalve lage schoenen zie je steeds meer halfhoge laarsjes met een kleurtje. In glad leer of in suède, waarbij je voor het dilemma staat dat suède vaak toch een stuk mooier is maar niet zo geschikt is voor als het gaat regenen.1 opmerking:

Dankjewel!