zaterdag 19 januari 2013

DIY: Vernieuw je oude truien!


Heb jij ook nog van die oude truien of shirtjes in je kast liggen die je eigenlijk nooit meer draagt, of gewoon saai vind worden? En die je bewaard om er ooit nog iets mee te doen? Ik wel! Daarom vond ik het wel eens tijd om dat ook echt te doen. Ik laat zien hoe ik mijn truien verander, budget proof!



1. Studs op je schouders 

Oké, deze heb ik niet zelf bedacht. Maar ik vond het idee zó leuk, toen ik dit filmpje zag, wilde ik het meteen namaken. Ik weet het, niet origineel. Maar hey, ik zou er hier niemand anders mee zien lopen :).


De trui heb ik hier wel speciaal voor gekocht, maar dat was omdat ik niet echt zo'n kleur had. Je kan natuurlijk elke trui hiervoor gebruiken! Hij was ook nog super cheap, van C&A. 

Studs heb ik besteld via marktplaats, omdat ik bang was dat ik anders veel te lang moest wachten als ik studs op ebay zou bestellen. Maar misschien had ik dat beter wel kunnen doen, want zo snel was het niet, haha. En een stuk duurder! (ik heb €2,50 voor 34 studs betaald). Maar ja, volgende keer bestel ik op ebay :).


2. Kant

Op deze trui heb ik een hartje gemaakt van kant. Ook heb ik bij de mouwen een extra randje gemaakt. Dit is wit kant met gouden glitter, die ik heb gekocht bij een stoffenwinkel (€0,85 per meter, zoiets). 




Het hartje ziet er een beetje scheef uit, maar in het echt valt dat wel mee. Je kan er natuurlijk ook iets in maken of een andere vorm gebruiken. 


3. Simpel 

Deze is niet heel bijzonder, maar ik had nog een paar studs over, dus heb ik die hiervoor gebruikt. Dit is een oud shirtje van Primark die ik eigenlijk nooit meer droeg. Daarom vond ik het ook niet zo erg als er gaten in zouden komen of zo door de studs. Maar als je dat wel zonde vindt...


...kan je natuurlijk ook een ketting dragen! Je kunt hem er zo weer af halen, maar het maakt een basic shirtje zoals deze veel leuker.


Dit is hoe ik mijn truien heb veranderd! Ik wil nog veel meer diy's gaan doen, dus misschien maak ik er nog wel meer blogposts over. 

Wat vind jij?

7 opmerkingen:

  1. Die met de studs had ik al eens gezien , maar dat kant is heel erg leuk!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ja ik ben ook bezig met studs overal en nergens op plakken.. vooral op shirts die ik bijna nooit draag. leuke post meid!

    xx Mounia
    www.nonchalantrebel.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk! Vooral die met dat hartje van kant. Fijne tips; ik heb nog best wat oude truien, best leuk om die eens te pimpen. Ik volg je! Neem je een kijkje bij mij (ik heb ook een winactie voor collars/ringen op mijn blog, misschien wel leuk voor je)? Liefs! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk! Ik ga het zeker een keertje proberen! Xx Beathrijs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel leuk meid!!
    Check mijn nieuwste blogpost: ask me anything..x

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel!